Troskot: Voda u Karlovcu je otrovna. To je pitanje nacionalne sigurnosti

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je da je problem zamućene vode u Karlovcu pitanje nacionalne sigurnosti ustvrdivši da je voda otrovna, zbog čega je prozvao Vodovod i kanalizaciju i gradonačelnika Damira Mandića, koji je njegovo izlaganje pratio uživo.

Troskot je ustvrdio na temelju analiza uzoraka vode da Karlovčani piju kolorirane fekalije i da je prisutnost klora veća od dozvoljene.

 

"Ovo je izuzetno opasna voda"

"O ovome će biti upozoreni predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik vlade, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i Državno odvjetništvo, jer je ovo sada prešlo svaku granicu i životi Karlovčana su dovedeni u pitanje i to ne može više nitko kontrolirati. Ovo je izuzetno opasna voda", rekao je Troskot i dodao da je mutnoća vode tri puta veća od dozvoljene.

Prozvao je Mandića i direktoricu Vodovoda i kanalizacije Katarinu Malenica, a građane pozvao da čuvaju zamućenu vodu radi tužbi.

"Nama ne trebaju globalni ratovi, samo nam trebaju gradonačelnik Mandić i njegova Malenica da rade ovakve svinjarije", rekao je Troskot okružen nezadovoljnim građanima.

Neki od njih su ustvrdili da je direktorica u nedjelju remetila njihov poslijepodnevni mir lupanjem o vrata i ulaskom u stanove radi provjere kućnih instalacija, no K. Malenica je to demantirala rekavši da je u stanove ulazila na poziv i da nije bilo incidenata.

Predstavnik inicijative građana Zvijezde i Gaze Milan Medić ustvrdio je da je izgubljena kontrola nad provedbom projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa te je apelirao vladi RH i Hrvatskim vodama da pošalju stručne timove.

Mandić je rekao da zamućena voda nije za piće, a ni za analize jer je očigledno po boji nepitka.

Uputio je građane da obavijeste Vodovod i kanalizaciju ako se ne razbistri ubrzo nakon što se uoči da je obojena.

Kao glavni razlog pojave zamućenja su on i iz Vodovoda i kanalizacije naveli radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi, puknuća cijevi i lošu rekonstrukciju državne ceste D6.

"Na manje od deset posto mreže imamo zamućenja, a ne kod svih korisnika. Sve skupa ovo predugo traje i kompleksan je problem. Ako je jedan posto onoga što je gospodin Troskot rekao točno, treba sve dignuti na noge", poručio je Mandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.