Troskot: Voda u Karlovcu je puna fekalija

Foto: Most

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot danas je na konferenciji za medije rekao da je u Karlovcu ozbiljno kontaminirana voda za piće. Kaže da prema rezultatima nezavisnih laboratorijskih testiranja karlovačka voda sadrži fekalne bakterije, uključujući Escherichiu coli i Pseudomonas aeruginosu te opasno visoke razine klora.

"Karlovčani trenutno piju uklorirane fekalije", istaknuo je Troskot, pokazujući uzorke vode prikupljene tijekom proteklih nekoliko tjedana. "Testovi su pokazali da je razina klora u vodi 2.5 puta viša od dopuštene, što predstavlja ozbiljnu prijetnju za zdravlje građana."

"Pozivamo sve građane Karlovca da ne konzumiraju vodu iz slavine dok se situacija ne riješi", naglasio je Troskot. "Preporučujemo da prikupljaju uzorke vode, bilježe datume i, ako je moguće, šalju ih na neovisna testiranja kako bismo imali dokaze za potencijalne pravne korake."

 

"Pitanje od nacionalne važnosti"

MOST zahtijeva od nadležnih institucija, uključujući Ministarstvo zdravstva i lokalne vlasti, da hitno reagiraju na ovu situaciju. Najavili su i da će o ovim saznanjima obavijestiti predsjednika Republike, predsjednika vlade, Odbor za nacionalnu sigurnost te Državno odvjetništvo.

"Ovo je pitanje od nacionalne važnosti koje zahtijeva hitnu i transparentnu akciju", rekao je Troskot. "Građani Karlovca zaslužuju sigurnu i čistu vodu za piće. Vrijeme je da se prekine šutnja i da se odgovorni suoče s posljedicama."

"Mutnoća vode u nekim uzorcima je tri puta viša od dopuštene", upozorio je Troskot. "Ovo nije izolirani incident, već sustavni problem koji se godinama ignorira", rekao je.

Most je u priopćenju apelirao na medije da objektivno izvještavaju o ovoj situaciji i pomognu u informiranju javnosti.

"Ovo nije vrijeme za skrivanje informacija ili umanjivanje ozbiljnosti situacije. Zdravlje i sigurnost građana moraju biti na prvom mjestu", zaključio je Troskot.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.