Trostruki ubojica iz Petrinje: Glas mi je rekao da ih ubijem

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Sisku danas je svoju obranu iznio umirovljeni policajac Vlastimir Kihalić (37) iz Petrinje, optužen za ubojstvo supruge i njezinih dviju prijateljica, izvijestila je Hina.

U svojoj obrani Kihalić je ustvrdio da je suprugu ubio nakon što je čuo u glavi glas da treba s njom raspraviti nesuglasice, te da mu je glas nakon toga rekao da je ubio pogrešnu osobu i da treba ubiti dvije žene koje su mu uništile brak, ali da se ne sjeća dalje ničega. Rekao je i da sada vidi da je "napravio veliko zlo".

To je bio njegov prvi iskaz od početka kaznenog postupka, jer se dosad branio šutnjom, a iznio ga je danas nakon što ga je neuropsihijatar proglasio raspravno sposobnim. Naime, Kihalić je jučer ustvrdio da je pokušao samoubojstvo i da nije sposoban za suđenje te je od sudskog vijeća zatražio liječnički pregled.

Kihalića optužnica tereti da je 21. ožujka ove godine hicima iz pištolja ubio svoju suprugu Željku (39), s kojom je imao dvoje maloljetne djece i koja je htjela rastavu zbog zlostavljanja, te dvije njezine prijateljice Vesnu Mokrović-Marinković (40) i Nadu Kušan (39), koje su njegovu suprugu podržavale u namjeri da se rastane.

Svoj iskaz optuženik je počeo tvrdnjom da je njemu brak svetinja i da Bog mrzi rastave braka. Rekao je da je "puno ljudi rastavljalo njegov brak", koji je "bio dobar". Ustvrdio je da se "jako dobro slagao sa suprugom Željkom", koju je "volio najviše na svijetu". Priznao je da ju je "znao koji puta ošamariti" kada bi ga "iživcirala", ali je ustvrdio da su "živjeli kao dva goluba", kada je "odjednom sve krenulo naopako".

"Bacili su urok na moj brak, zbog čega sam tražio savjete i pomoć kod gatare Ciganke Mare u Mošćenici kod Petrinje, kog hodže u Bosni, kod vračara i drugih bračnih savjetnika", rekao je Kihalić.

Ispričao je i da mu je Ciganka Mara rekla da će na kraju sve završiti smrću, a od hodže je čuo da su urok bacile dvije plave žene, napomenuvši kako su prijateljice Nada i Vesna bile plave. Rekao je i kako je u vrijeme sukoba sa ženom ostao bez pomoći neuropsihijatra, koji je bio bolestan.

Opisao je detaljno što se događalo 21. ožujka popodne, kako je prilikom prepirke sa ženom čuo glas koji je rekao da ona "ne može tako" s njim, te kako nije htio ubiti suprugu nego je hicima prisiliti da s njim razgovara. Rekao je da je nakon ubojstva pošao u Glinu oprostiti se sa svojim roditeljima prije nego se preda policiji, ali da je onda ponovno začuo glas koji mu je rekao da treba ubiti dvije žene koje su mu uništile brak.

"Najprije sam mislio da sam spasio sebe, Ivana i Milana, jer su nas žene htjele ostaviti, a sada vidim da sam napravio veliko zlo", završio je Kihalić.

Prvostupanjska presuda bit će izrečena sutra u 10 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.