Trump o napadu u New Yorku: "Napadač je vrlo bolesna i neuravnotežena osoba"

Foto: Hina

AMERIČKI predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru povodom napada u kojem je u utorak u New Yorku poginulo osam osoba, a najmanje 11 ih je ozlijeđeno, nazvavši napadača "vrlo bolesnom i neuravnoteženom osobom".

Dodao je i kako gradske vlasti "pozorno istražuju ovaj slučaj", a objavu je zaključio riječima "Ne u SAD-u!"


I prva dama Melania Trump je na Twitteru stavila objavu kao reakciju na napad: "Srce mi je slomljeno zbog #NYC. Misli&molitve dok pratimo situaciju." 

"Kukavički teroristički napad"

Vozač kamioneta zaletio se na biciklističku stazu u utorak u poslijepodnevnim satima na jugu Manhattana, a uhićen je nakon pucnjave.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je na konferenciji za novinare nazvao napad "kukavičkim terorističkim napadom".

"Na temelju informacija kojima trenutačno raspolažemo, radi se o terorističkom činu", rekao je De Blasio. "Ovo je težak dan za New York", dodao je.

Na konferenciji za novinare je uz gradonačelnika stajao i povjerenik newyorške policije James O'Neill koji je izjavio da je napadač 29-godišnji muškarac, ali nije htio otkriti njegov identitet.

Neki mediji među kojima su "New York Post" i "Daily News" pišu da je vozač vikao "Allah Akbar" kada je izašao iz kamioneta, međutim, nitko tu informaciju nije službeno potvrdio.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.