Trump: Iznenadna smrt Navalnog me osvijestila o tome što se događa

Foto: EPA

Donald Trump, koji je kao predsjednik SAD-a izazivao kritike zbog hvaljenja ruskog čelnika Vladimira Putina, dao je svoj prvi javni komentar o smrti ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog. Čini se da Trump u zagonetnoj objavi na društvenim mrežama nikoga ne optužuje za smrt Navalnog. 

"Iznenadna smrt Alekseja Navalnog učinila me sve više i više svjesnim onoga što se događa u našoj zemlji. To je sporo, postojano napredovanje s nepoštenim, radikalno lijevim političarima, tužiteljima i sucima koji nas vode putem uništenja", napisao je Trump. 

Biden okrivio Putina

"Otvorene granice, namješteni izbori i krajnje nepoštene sudske odluke uništavaju Ameriku. Mi smo nacija u padu, propadajuća nacija", dodao je. Aktualni američki predsjednik Joe Biden u petak je izravno okrivio Putina za smrt Navalnog u kaznionici sjeverno od Arktičkog kruga.

Putina je okrivila i Trumpova glavna republikanska suparnica Nikki Haley. Bivši predsjednici i najviši članovi Kongresa iz obje stranke također su napali Putina zbog smrti Navalnog. Međutim, Trump, favorit za republikansku nominaciju, šutio je sve do danas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.