Trump se žali zbog paket-bombi jer će mu naštetiti na izborima

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je danas otvoreno izrazio žaljenje zbog utjecaja afere paket-bombi upućenih njegovim brojnim političkim protivnicima dok traje izborna kampanja i ocijenio da ta afera šteti zamahu kandidata njegove stranke.

"Republikanci imaju dobre rezultate prema anketama, ali kada se pojavila priča o 'bombama' taj zamah se usporio", napisao je predsjednik na Twitteru.

"Žalosno je to što se događa. Republikanci, idite glasati!" dodao je.

 

 

Stavivši u poruci bombe među navodne znakove, Trump je minimizirao prijetnju bombi poslanih među ostalima njegovom prethodniku Baracku Obami i svojoj bivšoj protivnici na predsjedničkim izborima Hillary Clinton.

Desničari šire teorije zavjere, ali demokrati vode prema anketama

Od srijede komentatori krajnje desnice šire teoriju zavjere prema kojoj su ti paketi lažni, a namjena bi im bila preokrenuti jezičac na vagi u korist demokrata na ključnim parlamentarnim izborima 6. studenoga.

Prema anketi objavljenoj danas, demokrati produbljuju odmak s 10 bodova prednosti za izbore u Kongresu. 50 posto ispitanih bi danas glasalo za demokratskog kandidata, prema 40 posto za republikanskog (uz marginu pogreške od 3,9 posto).

Anketa je vođena od 21. do 23. listopada, prije otkrića većine sumnjivih paketa.

Prema redovnoj anketi koju vode radio državnog kanala NPR/PBS i Marist Poll, stopa popularnosti Donalda Trumpa je pala za tri boda, na 39 posto, u odnosu na rujan, dok Donald Trump ističe porast stope popularnosti na 47 posto, rekord u ispitivanju od njegovog ulaska u Bijelu kuću u siječnju 2017.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.