Trump tijekom vikenda letio avionom koji je bio u vlasništvu milijardera pedofila

Ilustracija: Profimedia

Otkriveno je da je Donald Trump koristio zrakoplov koji je nekoć bio u vlasništvu pokojnog Jeffreyja Epsteina, osramoćenog financijaša i osuđenog seksualnog prijestupnika, kako bi prošlog vikenda stigao na neke događaje u sklopu svoje predsjedničke kampanje. 

Bivši predsjednik letio je avionom Gulfstream G-550 nakon što je njegov privatni zrakoplov - Boeing 757, poznat kolokvijalno kao Trump Force One - imao probleme s motorom. Bivši Epsteinov mlažnjak bio je ukrašen sloganom "Trump 2024" dok ga je bivši predsjednik koristio.

Prema Miami Heraldu, Trump je letio iz Bozemana u Montani do Jackson Holea u Wyomingu, zatim do Aspena u Coloradu, a odredište posljednjeg leta bio je Denver. Iz Trumpovog tima su naveli da nisu znali tko je bio prethodni vlasnik aviona, piše Guardian

Lolita Express puno poznatiji zrakoplov

Trump je prvo u petak navečer koristio mali čarter-zrakoplov za dovršetak leta za Bozeman, nakon što je njegov privatni zrakoplov morao prisilno sletjeti u Bilingsu u Montani. Sljedećeg dana prešao je na veći Gulfstream jet.

Miami Herald je otkrio da zrakoplov ima isti serijski broj repa - N550GP - kao i mlažnjak koji je prethodno pripadao Epsteinu, Trumpovom bivšem susjedu u Palm Beachu na Floridi. Podaci o letu pokazuju da je zrakoplov sada u vlasništvu Threshold Aviation Groupa, privatne čarter-tvrtke sa sjedištem u Ontariju u Kaliforniji. 

Ne radi se o bivšem Epsteinovom zrakoplovu poznatom pod nazivom Lolita Express, koji je u središtu sudskog procesa pokrenutog zbog trgovine ljudima u svrhu seksa. Epstein je Lolitu Express prodao 2017., a zrakoplov je u međuvremenu uništen. 

"Nismo znali da je čarter-zrakoplov bio u vlasništvu gospodina Epsteina. Za bivšeg vlasnika čuli smo iz medija", naglasila je glasnogovornica Trumpove kampanje i dodala kako su bivši Epsteinov zrakoplov koristili samo jedan dan. 

Sumnje u službenu verziju priče

Epstein i Trump bili su poznanici desetljećima te su ih često fotografirali na društvenim događanjima 1990-ih i ranih 2000-tih. Trump je u javnim istupima znao hvaliti Epsteina. "Jeffa poznajem 15 godina. Sjajan tip", izjavio je Trump 2002. godine. 

Prema službenoj verziji priče, Epstein je izvršio samoubojstvo 10. kolovoza 2019. u Metropolitan Correctional Centeru objesivši se narančastom omčom, koju je napravio od "plahte ili košulje", dok je čekao suđenje zbog federalnih optužbi za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Postoje sumnjive okolnosti zbog kojih su se pojavila nagađanja da Epstein zapravo nije izvršio samoubojstvo. 

Dvije nadzorne kamere su trebale snimati Epsteinovu ćeliju, ali bile su pokvarene tijekom noći. Također, oba čuvara su zaspala u noći samoubojstva i nisu provjerila Epsteinovu ćeliju puna tri sata iako su po protokolu to morali činiti svakih 30 minuta.

Sumnje o uzroku smrti dodatno je pojačao patolog Michael Baden, kojeg je angažirao Mark Epstein, brat milijardera pedofila. Baden je izrazio duboku sumnju u službeni zaključak istražitelja da se Epstein objesio svezanim plahtama u zatvoru.

On je prisustvovao obdukciji kao promatrač i zaključio je da su prijelomi kostiju u grlu koje je Epstein imao "ekstremno neobični u samoubojstvima vješanjem i mnogo češći u ubojstvima davljenjem". 

Trump i Epstein se posvađali oko nekretnine

Nema dokaza da je Trump bio umiješan u bilo koji od Epsteinovih zločina. Njih dvojica su se posvađala 2004. oko nekretnine u Palm Beachu za koju su obojica dala ponudu. "Nisam razgovarao s njim 15 godina. Nisam bio njegov obožavatelj, to vam mogu reći", kazao je Trump 2019. u Ovalnom uredu. 

Podaci o letovima pokazuju da je Trump šest puta letio Epsteinovim zrakoplovima između 1993. i 1997. Epstein je bio poznat po tome što je putovao s drugim putnicima visokog profila u svom zrakoplovu, uključujući princa Andrewa, bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i Roberta F. Kennedyja mlađeg, sina bivšeg glavnog državnog odvjetnika koji sada ide u predsjedničku kampanju kao nezavisni kandidat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.