Trumpov bivši suradnik odbacio optužbe iz istrage o Rusiji

Foto: EPA

ROGER Stone, dugogodišnji politički saveznik američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjavio je da nije kriv za ometanje kongresne istrage o umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore 2016.

Republikanski politički operativac izjasnio se na saveznom sudu u Washingtonu da nije kriv za laganje Kongresu, ometanje istrage i utjecaj na svjedoke.

Bude li proglašen krivim po svim točkama optužnice, prijeti mu kazna do 55 godina zatvora, iako pravni stručnjaci kažu da je to malo vjerojatno.

Odnosi s WikiLeaksom

Stone je optužen da je lagao o svojim odnosima s WikiLeaksom, organizacijom koja je objavila hakirane poruke nepovoljne za demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton.

Komentirajući okolnosti uhićenja svog savjetnika, koje je CNN snimio u petak prije zore, američki predsjednik je reagirao tweetom i ponovo upozorio da se radi o "lovu na vještice", te je dodao da "s krijumčarima ljudima bolje postupaju".

Politički strateg i savjetnik iz sjene republikanskih čelnika, Stone je posljednji bliski Trumpov suradnik optužen u sklopu istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o tome je li Trumpova kampanja bila u dosluhu s Rusijom kako bi joj pomogla pobijediti na izborima.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je da optužbe protiv Stonea nemaju nikakve veze s predsjednikom ni s Bijelom kućom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.