ORUŽJE, ŠKOLE I GRIZLIJI Trumpova buduća ministrica obrazovanja šokirala je Ameriku ovom izjavom

Foto: Screenshot ABC

TRUMPOVA kandidatkinja za ministricu obrazovanja, Betsy DeVos, izjavila je nešto što je, blago rečeno, začudilo javnost.

U razgovoru sa senatorom Chrisom Murphyjem, DeVos je odbila reći kako oružje ne bi smjelo biti u školama, opravdavajući se kako bi možda učenicima bilo potrebno oružje da se obrane protiv grizlija.

Upitana što misli o oružju u u školama, DeVos je prvo izjavila kako misli da je taj problem najbolje ostaviti lokalnoj zajednici i državi na odlučivanje, prenosi ABC News.

Zatečeni odgovorom


Senator Murphy nije bio zadovoljan ovim odgovorom te je nastavio pitati: "Znači, ne možete definitivno reći da oružje ne bi smjelo biti u školama?".

DeVos mu je odgovorila, prisjećajući se nečega što je drugi senator prije govorio, o školi u Wyomingu koja je okružena ogradom za zaštitu od medvjeda:

"Vratit ću se na senatora Enzija i školu u Wyomingu o kojoj je govorio. Mislim da tamo vjerojatno postoji, mogu zamisliti, oružje u školi kako bi ih zaštitilo od potencijalnih grizlija".

Senator Murphy je kasnije izrazio svoje zgražanje ovom izjavom na Twitteru, rekavši kako je potresen do temelja te da bi se tako trebao osjećati i svaki američki roditelj.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.