TV voditelj pitao Kamalu hoće li se ispričati ženi čiju je kćer ubio ilegalni migrant

Screenshot: YouTube

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Kamala Harris dala je intervju za Fox News. Razgovor je obilježen nizom sukoba s voditeljem oko tema poput prava transrodnih zatvorenika, ilegalnih migranata i mentalne sposobnosti predsjednika Joea Bidena.

Intervju je započeo pitanjem o ilegalnoj imigraciji, pri čemu je voditelj Bret Baier pustio emotivan isječak s Jocelyn Nungaray, majkom 12-godišnje djevojčice koju je ubio migrant koji je ilegalno prešao granicu. Baier je tražio Harris da se ispriča obiteljima žrtava koje su ubili ilegalni migranti. "Žao mi je zbog njezina gubitka", poručila je Harris naglasivši da su ti slučajevi "tragični". 

"Ne vjerujem u dekriminalizaciju prelazaka granice"

Kad ju je Baier podsjetio na njezinu raniju izjavu iz 2019. godine o dekriminalizaciji ilegalnih prelazaka granice, Harris je odbacila takve tvrdnje. "Ne vjerujem u dekriminalizaciju prelazaka granice i to nisam zagovarala kao potpredsjednica", kazala je. 

Jedno od najkontroverznijih pitanja tijekom intervjua odnosilo se na financiranje promjene spola zatvorenika novcem poreznih obveznika. Harris je ranije podržavala ovu politiku, ali sada je izbjegavala izravan odgovor ističući kako bi "slijedila zakon".

Baier ju je pritom podsjetio da tijekom mandata Trumpove administracije nije bilo takvih operacija, što je Harris pokušala osporiti iako je službeni podaci demantiraju, navodi BBC.

"Joe Biden nije na glasačkom listiću"

Harris se pokušala distancirati od aktualnog predsjednika unatoč tome što je nedavno izjavila da ne bi promijenila ništa što je učinjeno tijekom Bidenove administracije. "Moje predsjedništvo neće biti nastavak Bidenova predsjedništva", izjavila je, ali nije ponudila konkretne razlike u pristupu.

Voditelj ju je upitao jesu li ljudi koji i dalje podržavaju Trumpa "glupi ili dezinformirani". "Nikad to ne bih rekla za američki narod", odgovorila je Harris.

Pitanje o mentalnim sposobnostima Joea Bidena Harris je vješto zaobišla naglašavajući njegovo iskustvo i sposobnost donošenja ključnih odluka. Na dodatna pitanja o "mentalnim sposobnostima" Bidena, Harris je zaključila: "Joe Biden nije na glasačkom listiću, ali Donald Trump jest."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.