Izlio bocu kipuće kave na bebu u Brisbaneu i pobjegao. U tijeku međunarodna potjera

Screenshot: Policija Queenslanda

Australska policija radi s međunarodnim kolegama na lociranju čovjeka za kojeg vjeruju da je pobjegao iz zemlje nakon što je kipućom kavom polio bebu u Brisbaneu.

Bizaran napad, koji se dogodio prošlog mjeseca i šokirao naciju, ostavio je devetomjesečnog dječaka s ozbiljnim opeklinama na licu i udovima. Policija je izdala nalog za uhićenje 33-godišnjaka za kojim se traga zbog djela s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda, za što je zapriječena kazna doživotnog zatvora.

Međutim, danas su rekli da je glavni osumnjičenik odletio iz zračne luke u Sydneyu šest dana nakon incidenta i samo 12 sati prije nego što su uspjeli potvrditi njegov identitet.

"Dječaku prišao čudan čovjek, izlio bocu na njega i pobjegao"

Devetomjesečni dječak je bio na pikniku s obitelji u parku u predgrađu 31. kolovoza, kada su svjedoci rekli da je prišao "čudan čovjek", ispraznivši bocu na dijete prije nego što je pobjegao pješice.

Bebi je odmah pružena prva pomoć. Medicinska sestra koja nije bila na dužnosti odnijela ga je u svoj obližnji stan kako bi mu opekline zalila hladnom vodom. Međutim, dijete je zadobilo dramatične ozljede koje su već zahtijevale višestruke operacije, a njegovi roditelji kažu da je pred njim višegodišnji put oporavka.

"Frustrirajući slučaj"

Motiv incidenta još uvijek nije poznat, rekao je detektiv Paul Dalton za medije, opisujući slučaj kao jedan od "najsloženijih i najfrustrirajućih" koje je ikada vodio.

Potvrdio je da policija zna u koju je zemlju osumnjičenik pobjegao, kao i njegovo ime, ali je rekao da bi otkrivanje informacija u ovom trenutku moglo ugroziti njihovu istragu.

Muškarac je "putujući radnik" koji je više puta putovao u Australiju od 2019. i imao je adrese u Novom Južnom Walesu i Victoriji, objavila je policija. Detektiv je rekao da je osumnjičenik bio svjestan "policijske metodologije" i da je "provodio aktivnosti protunadzora" kako bi ih izbjegao.

"Morat ćemo čekati tko zna koliko dugo"

Roditelji bebe danas su izjavili medijima da su bili "slomljeni" kada su saznali da je osumnjičenik napustio zemlju, ali i da im je laknulo što je otišao.

"Čini se da su bili vrlo, vrlo blizu da ga uhvate, a to očito znači da ćemo morati čekati tko zna koliko dugo da istjeramo pravdu za našeg sina", rekla je njegova majka za australsku javnu televiziju.

Dječak je "dobre volje", dodao je njegov otac, ali možda će trebati daljnje operacije presađivanja kože. Na stranici za skupljanje pomoći GoFundMe do sada je prikupljeno više od 150.000 australskih dolara (100.000 američkih dolara).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.