U Bejrutu ranjena dva belgijska novinara, jedan ima frakturu lica

Foto: EPA

Dvojica novinara belgijske televizijske kuće VTM ozlijeđena su danas u Bejrutu dok su pokrivala zračni napad na središte libanonske prijestolnice u trenutku otvorenog sukoba između Izraela i Hezbolaha, objavilo je njihovo uredništvo.

Ratni izvjestitelj Robin Ramaekers zadobio je "frakturu lica", a snimatelj Stijn De Smet ozlijedio je nogu i obojica su hospitalizirana. Njihova redakcija čula se s njima telefonom te je potvrđeno da nisu u životnoj opasnosti, rekao je glasnogovornik medijske grupacije DPG Media, vlasnik VTM-a.

Okolnosti nesreće nepoznate

O istom je izvijestio i flamanski dnevnik Het Laatste Nieuws. Okolnosti te nesreće u ovoj su fazi nepoznate. DPG Media priopćila je da su ozlijeđeni u trenutku "kad su željeli napraviti reportažu" o bombardiranju središta grada u ranim jutarnjim satima.

Sedmero ljudi poginulo je u izraelskom zračnom napadu na grad u četvrtak ujutro, dan nakon što je u sukobima s Hezbolahom poginulo osam izraelskih vojnika. Izrael je rekao da je izvršio precizan zračni napad na Bejrut. Tri su projektila pogodila i južno predgrađe Dahijeh, gdje je prošlog tjedna ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah.

Belgijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će pratiti stanje svojih ozlijeđenih novinara. U Libanonu se trenutno nalazi oko 1800 belgijskih državljana, a stotinjak je izrazilo želju da napusti zemlju, rekla je belgijska diplomacija dodavši da će im u tome pomoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.