U Britaniji raste broj zaraženih medicinara, sve više njih uzima bolovanje

PREMA posljednjim službenim podacima, U Velikoj Britaniji raste broj medicinskih djelatnika koji zbog zaraze covidom-19 moraju uzeti bolovanje.

19. prosinca je zbog covida (obolijevanja ili izolacije) s posla bilo odsutno gotovo 19.000 djelatnika britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) - 54% više u odnosu na prethodni tjedan. U Londonu je s posla izostalo gotovo 3900 medicinara, dvostruko više nego tjedan dana ranije.

Zdravstvene vlasti upozoravaju da raste pritisak na NHS, unatoč preliminarnim nalazima koji pokazuju da varijanta omikron uzrokuje blaže simptome bolesti nego delta, piše BBC.

"Sljedećih nekoliko tjedana predstavljat će veliki test za NHS"

Ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da je su zaposlenici NHS-a "već bili pod pritiskom i prije nego što se pojavio omikron".

Chris Hopson, izvršni direktor organizacije NHS Providers, rekao je da brojke pokazuju da omikron "u realnom vremenu utječe na uslugu".

"Sljedećih nekoliko tjedana predstavljat će veliki test za NHS na mnogim frontama: borba s covidom, rješavanje hitnih situacija, program booster doza", kazao je Hopson.

Posljednji podaci pokazuju da je broj zauzetih kreveta u bolnicama NHS-a i dalje visok. Naime, 19. prosinca bilo je zauzeto 81.880 od 89.991 kreveta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.