Čakovec uređuje 2 nova parka, ulaže 725.000 eura: "Izgledat će impresivno"

Ilustracija: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja

Čakovec će dobiti dva nova uređena parka, i to u krugu Županijske bolnice Čakovec te kod Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole, u što će biti utrošeno 725.000 eura. Riječ je o projektima sufinanciranima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za koji Međimurska županija osigurava 20 posto sredstava.

Međimurski župan Matija Posavec je danas istaknuo da je riječ o krajobraznim uređenjima koja će potpuno promijeniti vizuru navedenih prostora.

"Jedno od područja iz naših razvojnih strategija je i zelena tranzicija, osobito projekti iz domene otpornosti na klimatske promjene te smo iskoristili mogućnost privlačenja sredstava i osigurali krajobrazno uređenje čak 30 lokacija diljem Međimurja koje ćemo ozeleniti, obnoviti i urediti, dati im nove namjene", kazao je župan.

"Izgledat će impresivno"

Dodao je da će novi izgled dvaju parkova biti "uistinu impresivan", uz sadnju velikog broja stabala te postavljanje pergola i prskalica.

Uz parkove, Županija će urediti i prostore parkirališta, a bit će postavljeno i novo spremište za bicikle, s ciljem poticanja zaposlenika na korištenje bicikala kao ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva. U parku kod srednjih škola uredit će se i dva amfiteatra za izvođenje nastave na otvorenom.

"Uređenje zelene površine uz Gimnaziju i ETŠ otvara novi, veliki projekt obnavljanja vanjskih sportskih terena, koji je vezan uz projekt dogradnje Gimnazije Josipa Slavenskog te stvaranja uvjeta za jednosmjensku nastavu u toj školi, za koji još čekamo odgovor po prijavi", izjavio je Posavec.

Radove na uređenju dvaju parkova izvodit će varaždinska Vodogradnja, počet će za 15-ak dana, a rok za njihovo izvođenje je sedam mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.