U čakovečkoj bolnici pušten u rad novi uređaj za snimanje vrijedan 766.250 eura

Foto: Međimurska županija

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka Županijske bolnice Čakovec danas je pušten u rad novi, suvremeni 128-slojni MSCT uređaj vrijedan 766.250 eura, koji će ubrzati rad, unaprijediti dijagnostiku te pružiti još kvalitetniju skrb pacijentima, objavila je Međimurska županija.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je ovo veliki dan za razvoj zdravstvenog sustava u Međimurju jer donosi brzu i jasnu dijagnostiku te unaprjeđuje prevenciju bolesti.

"Međimurska županija od razvoja svih zdravstvenih ustanova na našem području ne odustaje, o čemu svjedoči i 26.745.000 eura županijskih sredstava, uloženih samo u zadnjih pet godina u razvoj našega zdravstva, u ljude i opremu, u obnavljanje prostora", naglasio je Posavec.

"Zadnja riječ tehnologije"

Podsjetio je da se u krugu Bolnice gradi novi prostor za sve zdravstvene laboratorije, uređuje se parkovna arhitektura, a slijedi i uređenje parkirališta. Župan je pozvao Upravno vijeće Bolnice da se zalaže za realizaciju započetog projekta palijativnog centra.

Članica Upravnog vijeća Bolnice i izaslanica Ministarstva zdravstva Anita Milas Anzić istaknula je da se u hrvatsko zdravstvo ulažu velika sredstva te da je iz decentraliziranih sredstava, u razdoblju od 2016. do 2023. godine, u Županijsku bolnicu Čakovec uloženo oko 10 milijuna eura.

Ravnatelj Bolnice Igor Šegović naglasio je da je 28-slojni MSCT uređaj predstavlja zadnju riječ tehnologije, a da je na Odjel stigao nakon dugih pregovora i borbe za potrebe pacijenata i liječnika.

"Danas se možemo pohvaliti dovoljnim broj liječnika, inženjera i drugog osoblja na ovom Odjelu, s uređajem za magnetnu rezonanciju, nabavljenim 2017. godine, koji radi sedam dana u tjednu, a s novim CT-om radit će i stari kompjutorski tomograf, što će također utjecati na brzinu i smanjenje lista čekanja", rekao je ravnatelj Šegović.

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka Županijske bolnice Čakovec lani je obavljeno 7100 MSCT pregleda, a samo tri godine ranije bilo ih oko 3000.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.