Čazma dobila novu pedijatricu. Stigla je iz Ukrajine

Ilustracija: Shutterstock

Građani Čazme posljednje tri i pol godine nisu imali pedijatra, no to se promijenilo dolaskom ukrajinske pedijatrice Larise Hrebeniuk, jedne od 22 nova liječnika zaposlena na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka ove godine.

Specijalistica pedijatrije iz Ukrajine Larisa Hrebeniuk nedavno je počela raditi u ispostavi Doma zdravlja u Čazmi, koju je danas obišao župan Marko Marušić, istaknuvši da je dolazak pedijatrice u Čazmu veliki iskorak za lokalni zdravstveni sustav.

 

"Nakon dugo vremena Čazma ponovno ima specijalisticu pedijatrije"

"Nakon dugo vremena Čazma ponovno ima specijalisticu pedijatrije, a pedijatrijska skrb sada je osigurana u svim gradovima županije, osim Grubišnog Polja. Radimo na tome da i tamo osiguramo pedijatra čim Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje donese odgovarajući pravilnik", izjavio je Marušić.

Županija aktivno radi na privlačenju liječnika i medicinskog osoblja putem subvencioniranja troškova podstanarstva, kamata na stambene kredite te troškova stručnog usavršavanja. Na te mjere godišnje se izdvaja 185.000 eura.

Iz Ukrajine došla s kćeri i majkom

Hrebeniuk, koja je iz Ukrajine došla s kćeri i majkom, izrazila je zadovoljstvo novim početkom u Čazmi. "Roditelji su sretni što njihova djeca sada imaju stalnu pedijatrijsku skrb. Već prvog dana upoznala sam 38 malih pacijenata i nadam se uspješnom radu", kazala je.

Uz nove liječnike, zaposlena su dva magistra farmacije i magistra medicinske biokemije, a u tijeku je specijalizacija za još osam liječnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.