U Čazmi kreće online praćenje prometa, postavljaju se kamere

Foto: Pixsell/Damir Spehar

U Čazmi će se uskoro postaviti kamere za smanjenje prometnih gužvi i uređaji za mjerenje čistoće zraka, a zahvaljujući daljnjoj digitalizaciji, građani više neće morati do Gradske uprave po određene dokumente, priopćili su danas iz toga grada. Projekti iz područja digitalnih tehnologija i ekologije ukupne vrijednosti 81.015 eura odobreni su uz 40-postotno sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će ostatak iznosa biti namiren iz gradskog proračuna.

Kamere će u Čazmi biti postavljene na sedam frekventnih lokacija i omogućit će online praćenje prometa, smanjenje prometnih gužvi na najčešće posjećenim mjestima u gradu kroz prepoznavanje registarskih tablica, a trebale bi i skratiti vrijeme potrebno za pronalazak počinitelja prometnih prekršaja.

Postavit će se stanica za mjerenje kvalitete zraka i buke

Kada je u pitanju digitalna uprava, implementirat će se šest novih rješenja za unaprjeđenje rada javne uprave, na dobrobit građana i poduzetnika.

Planirano je uvođenje platforme Otvoreno, digitalnih obrazaca, veze na javni sustav Porezne uprave, aplikacije za praćenje provedbe i napretka svih projekata koji se provode te modul "Moj proračun", kao izravna veza Gradske uprave s građanima. Zahvaljujući tom sustavu, građani neće morati fizički dolaziti u određene institucije, odnosno Gradsku upravu kako bi došli do dokumenata ili podnijeli neki zahtjev, a neće postojati ni potreba za ispisom dokumentacije.

Vezano uz klimatske promjene i zelenu tranziciju postavit će se stanica za mjerenje kvalitete zraka i buke te će se mjereni parametri projicirati u realnom vremenu na LED zaslon u centru grada kako bi bili dostupni svima. Zahvaljujući tom sustavu, koji će biti pogonjen solarnom energijom, stanovnici će moći planirati aktivnosti i, po potrebi, dodatno zaštititi imovinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.