U Crnoj Gori snajperom ubijen škaljarac. Nije ga spasio visoki zid oko kuće

Ilustracija: Profimedia

Na Cetinju u Crnoj Gori jučer je ubijen Vasko Lješković, visokopozicionirani član škaljarskog klana. Lješković je hicem iz snajpera pogođen u srce, dok se nalazio u dvorištu svoje kuće. Prema dostupnim informacijama, atentator je ispalio samo jedan hitac, nakon čega se udaljio. 

Izvori iz sigurnosnog sektora sumnjaju da iza likvidacije stoji zloglasni kavački klan. Iz Uprave policije su za Vijesti.me neslužbeno rekli da je na Lješkovića pucano s brda udaljenog oko 500 metara. Istražitelji su jučer tijekom poslijepodneva pretraživali navedeno brdo kako bi pronašli potencijalne dokaze. 

Policija je jučer oko 15:25 primila dojavu da se u dvorištu kuće, koja je ograđena visokim betonskim zidom, nalazi osoba u besvjesnom stanju. 

Krvavi sukob traje već 10 godina

“Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaju te utvrdili da je riječ o V. Lj. prema kojem je upotrijebljeno vatreno oružje i on je tom prilikom smrtno stradao. Sumnja se da je neposredni izvršitelj ovoga djela s veće udaljenosti promatrao oštećenog i lišio ga života", priopćeno je iz policije. 

Lješković je blizak Vladanu Radomanu, jednom od vođa cetinjske skupine škaljarskog klana, pišu Vijesti.me. Jučerašnje ubojstvo je nastavak dugog sukoba između škaljarskog i kavačkog klana, u kojem su smrtno stradali brojni ljudi diljem regije. 

Krvavi sukob počeo je krajem 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valenciji, što je dovelo do razdvajanja nekada jedinstvenog kriminalnog klana na dva zaraćena tabora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.