U dva dana u Srbiji 14 uhićenih zbog krijumčarenja više od 180 migranata

Ilustracija: Shutterstock

Srpska policija je jučer i danas u odvojenim akcijama uhitila više osoba zbog krijumčarenja desetaka migranata u razdoblju od svibnja do kolovoza te u listopadu ove godine, priopćio je srpski MUP.

Nakon višemjesečne istrage, na području Beograda, Mladenovca i Aranđelovca uhićeno je 12 članova dvije organizirane kriminalne skupine koju se tereti za krijumčarenja najmanje 178 migranata, potvrdio je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Najmlađi uhićeni krijumčar ima 19 godina, a najstariji 31

Kao organizator jedne skupine osumnjičen je dvadesetšestogodišnjak, a približne dobi su i ostali članovi, najmlađi ima 19, a najstariji 31 godinu.

Zbog istog kaznenog dijela uhićen je dio još jedne skupine, čiji je organizator u dobi od 34 godine, a članovi u dobi od 22 do 65 godina, dok se traga za nekoliko nedostupnih osoba.

Sumnja se da su od svibnja do kolovoza za najmanje 178 ilegalnih migranata omogućili nedozvoljen tranzit preko teritorija Srbije i nedopušten prijelaz državne granice Srbije i Bosne i Hercegovine, s ciljem da se dalje prebace ka zemljama Europske unije.

Za što ih se tereti?

Prva skupina tereti se za tranzit migranata s područja Zaječara, na krajnjem istoku Srbije, do Beograda i dalje na zapad do blizine rijeke Drine, a zatim nedozvoljen prijelaz državne granice čamcem preko te rijeke na teritorij Bosne i Hercegovine.

Pripadnici druge organizirane kriminalne skupine su, prema saznanjima policije, tranzit migranata organizirali s područja Dimitrovgrada, od bugarske granice do Beograda, a potom dalje ka zemljama Europske unije.

Policija zaplijenila veću količinu novca, više komada vatrenog oružja i manju količinu droge

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih policija je našla i zaplijenila veću količinu novca, više komada vatrenog oružja te manju količinu droge.

Poslije policijskog zadržavanja slijedi im saslušanje u Tužiteljstvu.

Policija je i danas uhitila dva muškarca u dobi od 19 i 25 godina koji su odbili zaustaviti se na znak prometne ophodnje.

U suradnji sa Žandarmerijom policija ih je sustigla, a nedaleko odatle zatekla četvoricu ilegalnih migranata koji su prethodno izišli iz vozila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.