U eksploziji na Kosovu jedna osoba poginula, 11 ozlijeđenih

NA KOSOVU je danas odjeknula eksplozija od koje je poginuo jedan čovjek, a 11 osoba je ozlijeđeno. U eksploziji koja se dogodila oko 10 sati na prosvjedu Srba u naselju Bošnjačka mahala, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, poginuo je liječnik. Pripadnici srpske zajednice okupili su se u prosvjedu protiv otvaranja ureda vlade Kosova u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da današnji napad na Kosovu, u kojem su ozlijeđeni Srbi, predstavlja "provokaciju miru i provokaciju Srbije", koja na to "ipak neće reagirati", prenosi B92. Tadić je od međunarodne zajednice zatražio najoštriju reakciju i očuvanje reda i vladavine prava na Kosovu. Prema Tadićevim riječima, situacija na Kosovu je "najveći sigurnosni izazov za Srbiju", a pozvao je i međunarodnu zajednicu da reagira na pokušaj destabilizacije toga područja.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da današnje nasilje u Kosovskoj Mitrovici predstavlja "teroristički napad i odgovor ekstremista usmjeren protiv nastojanja da se u južnoj srpskoj pokrajini osigura trajna stabilnost".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.