U Hrvatskoj za pomoć Haićanima do sada prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna

IZ HRVATSKOG Crvenog križa danas je objavljeno kako je u našoj zemlji do sada prikupljeno 1.228.000 kuna za pomoć ljudima koji su prošlog tjedna nastradali u katastrofalnom potresu u Haitiju.

>>> Donatorski telefon za pomoć Haitiju: 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen) <<<

Uz ovaj broj na koji se može donirati novac za unesrećene u Haitiju, pomoći im se može i uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa (poziv na broj je 01, a broj žiro računa je 2340009-1511555516), te on-line donacijom na www.hck.hr.

"Prilikom uplata putem internet bankarstva poziv na broj odobrenja 01, molimo Vas, upišite u predviđenu rubriku (Poziv na broj odobrenja). Ukoliko Vam, iz bilo kojeg razloga, to ne uspijeva dovoljno je naznačiti svrhu uplate (Pomoć za Haiti) bez poziva na odobrenje. Sve uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada", obavještavaju iz Crvenog križa te se zahvaljuju na svim donacijama koja su prikupljena do sada i koja će biti proslijeđena Međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Danas je u Haiti, s jedinicom za žurno djelovanje Crvenog križa, otputovao hrvatski volonter Tihomir Štrekelj. On će raditi na pročišćavanju vode i uspostavljanju osnovnih higijenskih mjera ugroženom stanovništvu Haitija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.