U izraelskim napadima na Libanon ubijena tri novinara. "To je ratni zločin"

Foto: Anadolu Ajansi

Tri libanonska novinara poginula su u izraelskom zračnom napadu na jugoistoku Libanona.

Projektili su pogodili kuću u kompleksu u Hasbayi, gdje su radili novinari iz najmanje sedam različitih medijskih kuća. Automobili na tom mjestu imali su jasno istaknutu oznaku "press", prenosi BBC.

Libanon: To je ratni zločin

Prema izvještajima, žrtve su bili Ghassan Najjar i Mohamed Reda, snimatelj i inženjer s informativnog kanala Al Mayadeen, koji ima proiranske afilijacije, te Wissam Qassem, snimatelj Al-Manara, televizijske kuće povezane s Hezbolahom. Al Mayadeen i Al-Manar objavili su izjave u kojima su odali počast poginulim zaposlenicima.

Libanonski ministar informiranja nazvao je napad "namjernim" i okarakterizirao ga kao "ratni zločin", dok se izraelska vojska još nije službeno oglasila o incidentu. Izrael je ranije negirao namjerno ciljanje novinara.

Libanonsko ministarstvo zdravstva također je priopćilo da su u eksploziji ozlijeđene još tri osobe. Ovaj tragičan događaj dolazi nakon smrti pet novinara u prethodnim izraelskim napadima, uključujući novinara Reutersa Issama Abdallaha.

Od početka izraelskih napada na Libanon 1. listopada i sukoba s Hezbolahom poginulo je više od 2000 ljudi, prema libanonskim izvorima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.