Novi detalji nesreće: Uhićen vozač Moldavac, u kombiju poginule dvije strankinje

Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Policija je izvijestila o detaljima teške prometne nesreće koja se dogodila jutros na autocesti A6, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a šest ih je ozlijeđeno.

U kombiju bili Moldavci i Rumunji

U prometnoj nesreći sudjelovali su kombi vozilo s priključnim vozilom moldavskih registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Zagreba, te osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Rijeke.

Do nesreće je došlo na dijelu autoceste gdje se promet odvija u oba smjera sjevernim kolničkim trakom zbog radova na cesti. Prema dosadašnjim saznanjima, kombi vozilo prešlo je u suprotni kolnički trak, gdje je došlo do sudara s osobnim vozilom. Osobno vozilo je nakon sudara odbačeno na zaustavni trak, dok se kombi prevrnuo na bok.

Poginule dvije strankinje, identitet se utvrđuje

Na mjestu nesreće smrtno su stradale dvije ženske osobe, putnice u kombi vozilu. Prema dosadašnjim informacijama, radi se o stranim državljankama, a utvrđivanje njihovih identiteta je u tijeku.

Šestero ozlijeđenih

Radi pružanja liječničke pomoći u KBC Rijeka prevezeni su dva muškarca i tri žene, državljani Moldavije i Rumunjske (u dobi od 34, 35, 37 i 54 godine), koji su bili u kombi vozilu, kao i hrvatski državljanin, 24-godišnji vozač osobnog vozila.

Očevid prometne nesreće vodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Rijeke.

Od 9:10 do 14:20 promet između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke bio je potpuno obustavljen.

Moldavac uhićen

Vozač kombi vozila, državljanin Moldavije, uhićen je i priveden u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.