Zbog poplava u Lici na snazi izvanredne mjere

Ilustracija: Nikola Čutuk/PIXSELL

U SLIJEVU rijeke Like proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave zbog izlijevanja Bogdanice, Novčice i Kosinjskog Bakovca, a još sinoć zbog obilne kiše iz korita se izlio Tisovac te je voda poplavila ceste. Zbog izlijevanja Bogdanice za promet je zatvorena cesta Smiljan - Novoselo, ali se može doći do Memorijalnog centra "Nikola Tesla", kako je za Hinu rekla voditeljica Ispostave Hrvatskih voda za Ličko-senjsku županiju Lidija Pernar.

Zbog izlijevanja Novčice zatvorene su ceste Donja Kaniža - Lički Novi te od Ličkog Novog do Žabice. Zbog izlijevanja Kosinjskog Bakovca zatvorena je cesta Gornji Kosinj - Bakovac, ali je do Kosinja prohodno, a do Kosinjskog Bakovca može se samo šumskim putom.

Od sutra se očekuju snježne oborine i niže temperature

Izvanredne mjere obrane od poplave su i na cesti Donje Pazarište - Podastrana. Najveći vodotok, rijeka Lika, nije se izlila jer joj veliki dio dotoka dolazi s Velebita, na kojem pada snijeg, a ne kiša.

Prema vremenskoj prognozi, na cijelom području Like od sutra se očekuju snježne oborine i niže temperature, zbog čega bi se trebala smiriti situacija. Daljnji porast vodostaja idućih dana očekuje se na području Gacke doline.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.