U Maroku uhićen Švicarac, povezan je s ubojstvom skandinavskih turistkinja

Foto: Facebook

ŠVICARAC s prebivalištem u Maroku uhićen je jučer u Marakešu pod sumnjom da je povezan s osumnjičenicima za nedavno ubojstvo dviju skandinavskih turistkinja na jugu Maroka, priopćio je Središnji ured za sudske istrage (BCIJ).

Istragom je utvrđeno da je "sudjelovao u novačenju i uvježbavanju državljana Maroka i zemalja južno od Sahare za izvođenje terorističkih akcija u Maroku", navodi agencija za suzbijanje terorizma u toj monarhiji.

Uhićeno 18 osoba u vezi s ubojstvom

Louisa Vesterager Jespersen, 24-godišnja danska studentica, i njezina prijateljica Maren Ueland, 28-godišnja Norvežanka, ubijene su u noći na 17. prosinca na jugu Maroka, gdje su bile na godišnjem odmoru.

Njihova su trupla pronađena na zabitnom mjestu u Visokom Atlasu, kraju koji planinari rado posjećuju. Objema žrtvama je odsječena glava.

Marokanske vlasti su uhitile 18 osoba u vezi s tim dvostrukim ubojstvom koje Rabat vodi kao "terorizam".

Slučaj je potresao Norvešku, Dansku i Maroko, gdje je na društvenim mrežama objavljena videosnimka pogubljenja jedne od žrtava. Marokanske vlasti smatraju snimku autentičnom, rekao je izvor upoznat s istragom.

Maroko koji je sve dosad bio pošteđen napada skupine Islamske države (IS) i koji tvrdi da vodi aktivnu politiku na polju suzbijanja terorizma, bio je poprište dvaju krvavih terorističkih napada, u Casablanci (33 mrtvih, 2003.) i u Marakešu (17 mrtvih, 2011.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.