U Mercedesu bio i suvozač. On odšetao, a vozač pogledao pregažene i vratio se u auto

Foto: Screenshot

Ne stišavaju se reakcije na jučerašnji nalet Mercedesa na ljude kod šoping-centra Supernova u zagrebačkom Buzinu. 

U pješake, a zatim i automobile bijesnim Mercedesom od 500-tinjak konjskih snaga zabio se 23-godišnji Jan Ehrlich. Na takozvanom car meetu, okupljanju ljubitelja nabrijanih auta, pred publikom je naglo ubrzavao, a onda je izgubio kontrolu nad autom i pomeo ljude. Petero ljudi nalazi se u zagrebačkim bolnicama, troje je teško ozlijeđeno, a jedan se čovjek bori za život. 

Nakon nesreće gotovo u istom trenutku otvorila su se i vozačka i suvozačka vrata Mercedesa. Ehrlich je izašao i otišao pogledati čovjeka koji je ostao zarobljen pod prednjim dijelom automobila. Onda se uhvatio za glavu.

Ubrzo se vratio u auto i tamo neko vrijeme sjedio dok su mu neki od prisutnih dovikivali zbog toga što je napravio.

U Mercedesu bio i suvozač, na snimkama se vidi kako izlazi iz auta i ide u suprotnom smjeru od unesrećenih

S Ehrlichem je u Mercedesu u trenutku nesreće bio i suvozač. On je iz auta izašao sekundu nakon Ehrlicha, pogledao preko ramena prema pregaženim ljudima i onda odšetao nekoliko metara u drugom smjeru. Jedna od prisutnih žena prišla mu je, vjerojatno da provjeri je li dobro.

Nije poznato tko je suvozač, no prema neslužbenim informacijama, policija ga je ispitala nakon nesreće i zaključeno je da on nije supočinitelj i zato nije zadržan. Navodno je rekao da vozača ne poznaje od ranije i da ga je ovaj samo te večeri na parkingu Supernove provozao autom. 

Na snimkama koje su objavljene ne vidi se da su vozač ili suvozač pružali pomoć stradalima, no jedna snimka pokazuje vrlo kratak period nakon nesreće. Na tom kratkom dijelu ne vidi se ni da je suvozač prišao ozlijeđenima koji su u tim trenucima ležali po cesti. 

Vozač kratko pogledao pregažene pa se vratio u Mercedes i sjedio u njemu

Na snimkama koje su nastale nakon te vidi se ranije spomenuti prizor kada Ehrlich sjedi zatvoren u automobilu, u koji se vratio nakon što je kratko pogledao pregažene.

Čuje se kako netko ironično dobacuje: "Svaka čast, s takvim autom..." U jednom mu trenutku jedan mladić otvara vrata i nešto govori. 

U trenucima kada vozač Mercedesa sjedi u autu, dolazi i hitna pomoć. Policiju se u tim trenucima još ne može vidjeti na mjestu događaja premda iz policije tvrde da su policajci krenuli još po dojavi Supernove o okupljanju te da se nesreća dogodila prije nego što su stigli. 

Policija objavila detalje nesreće

Zagrebačka policija izvijestila je u subotu da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje sinoćnje prometne nesreće u Buzinu uhićen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio alkoholiziran niti je bio pod utjecajem droge.

"Osumnjičeni vozač je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava", objavila je PU zagrebačka.

"Preliminarnim testiranjem 23-godišnjeg vozača kod njega nije utvrđena koncentracija alkohola ni prisutnost droge. Uzeti su mu uzorci krvi i urina koji su poslani na analizu kako bi se utvrdila eventualna prisutnost nedopuštenih supstanci u krvi", rekli su predstavnici PU zagrebačke na izvanrednoj konferenciji za medije povodom jučerašnje nesreće na parkiralištu u Buzinu u kojoj je ozlijeđeno pet osoba.

Nesreća se dogodila sinoć nešto iza 22 sata na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu, kada se 23-godišnji vozač Mercedesom zabio u BMW i pritom ozlijedio petero ljudi.

Policija je izvijestila da je teško ozlijeđeno troje pješaka, a lakše dvije osobe koje su se nalazile u drugom vozilu. 

Jednom ozlijeđenom muškarcu liječnici se od jučer bore za život.

Na tom je parkiralištu održan automobilski susret (car meeting), a u policiji kažu da prate i znaju za takva okupljanja.

Očevid događaja obavio je dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu u koordinaciji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.