U Njemačkoj ubijeno petero djece, najmlađe imalo godinu dana

Screenshot: YouTube/BILD

NJEMAČKA policija pronašla je tijela petero djece u zgradi u gradu Solingenu, u zapadnom dijelu zemlje, izvijestio je Focus na svome portalu citirajući policijskoga glasnogovornika, prenose agencije.

Najtiražniji njemački list Bild objavio je da su djeca imala između jedne i osam godina. Riječ je o tri djevojčice i dva dječaka, u dobi od 1, 2, 3, 6 i 8 godina. Objavljeno je i kako je šesto dijete, 11-godišnji dječak, pronađen živ i da je na sigurnom. Bild je objavio i snimke tri vozila Hitne pomoći pred zgradom.

"Tijela su pronađena u privatnom stanu u stambenoj zgradi", rekao je glasnogovornik policije u obližnjem gradu Wuppertalu za njemačku agenciju dpa.

Sumnja se na majku

Prema pisanju Bilda, policiju je pozvala baka djece koja je rekla je njena 27-godišnja kći ubila djecu i kako vjeruje da je otišla s još jednim djetetom.  

Bild dalje piše kako je nešto prije 14 sati majka skočila pred vlak 35 kilometara dalje od mjesta ubojstva, na glavnom željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu, te da je preživjela i da je s teškim ozljedama prebačena u bolnicu. 

U bolnici je i policija.

O motivu ne znamo još ništa, a ni uzrok smrti djece nije poznat“, rekao je jedan glasnogovornik policije.

U zgradi ukojoj su pronađena tijela i oko nje je 40-ak istražitelja i tim forenzičara.

Zločin se dogodio u četvrti Hasseldelle koja slovi kao socijalno žarište Solingena.

Solingen je grad blizu Düsseldorfa na zapadu Njemačke. 

"Obiteljska drama u Solingenu ispunjava me velikom tugom i trenutno sam svojim mislima i molitvama s petero male djece koja su tako užasno rano otrgnuta od života ", rekao je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul (CDU) Popodne u Düsseldorfu.

Gradonačelnik Solingena Tim Kurzbach (SPD) objavio je na Facebooku: „Šokiran sam i duboko pogođen viješću da je u našem gradu pronađeno petero mrtve djece. Oplakujem ovih pet života. I moju sućut upućujem svim ljudima koji su bliski djeci i obitelji."

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.