U Novom Sadu se potukli pristaše dviju islamskih zajednica

POLICIJA u Novom Sadu morala je intervenirati kako bi razdvojila pripadnike dviju frakcija islamskih zajednica u Srbiji zbog tučnjave koja je izbila nakon svađe, javlja beogradski B92.

U incidentu su sudjelovali pristalice zajednice koju vode Adem Zilkić odnosno Muamer Zukorlić. Zilkićevi pristaše tvrde da je jedan njihov pripadnik uboden oštrim predmetom, a Zukorlićevi pristaše optužili su "Zilkićevce" da su im prijetili oružjem.

Da stvar bude gora, pristaše obiju zajednica dijele molitveni dom u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Nakon dolaska policije predstavnici sukobljenih frakcija međusobno su se optuživali za incident u kojem je navodno nožem ranjen Fahrudin Muminović iz Novog Sada.

Tajnik Rijaseta Ismalske zajednice Srbije Eldin Aščerić, optužio je Zukorlićeve pristaše za incident rekavši da se incident dogodio kada su službenici zajednice došli kako bi uručili rješenje o razrješenju organima Islamske zajednice u Novom Sadu.

Dodao je da su službenici htjeli preuzeti prostorije i zamijeniti brave na vratima u službene prostorije, ali ih je u tome spriječio veći broj osoba za koje se vjeruje da su pristaše Mumaera Zukorlića, šefa Islamske zajednice u Srbiji.

R.I.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.