U Ogulinu poplavljeno desetak kuća, u Karlovcu se najgore tek očekuje. Rijeke rastu

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog izlijevanja iz korita nabujalih rijeka Đule i Dobre, na području Ogulina poplavljeno je desetak kuća i pedesetak gospodarskih područja, a dio stanovnika je bez struje dok su neka naselja odsječena, doznaje se od HGSS-a. Dio stanovnika ostao je bez struje jer je u centru Ogulina isključena trafostanica koja je bila ugrožena, kažu u HGSS-u čiji su pripadnici na raspolaganju stanovništvu na ugroženom području.

Ekipe Hrvatskih voda i Hrvatske gorske službe spašavanja očistile su naplavine u Đulinom ponoru u Ogulinu, u kojem su se izlile rijeke Đula i Dobra, kako bi se spriječile veće štete. 

"Prognoze Hrvatskih voda govore da bi se situacija do kraja dana trebala početi smirivati. Gornji tok Dobre je u stagnaciji, no zbog širenja vode u Ogulinu, ceste su zatvorene i nekoliko naselja je odsječeno, izjavio je za Hinu pročelnik HGSS-ove stanice Ogulin Vedran Salopek.

 

Raste Kupa u Karlovcu

U Hrvatskoj zbog obilne kiše i dalje rastu vodostaji rijeka. Dok su Sava, Kupa i Odra u stalnom su porastu, iz Hrvatskih voda prognoziraju da će vodostaj Kupe u Karlovcu biti iznad 800 centimetara te se nastoji minimalizirati moguća šteta. 

Vrhunac vodenog vala na Kupi u Karlovcu očekuje se u poslijepodnevnim satima pa se interventnim snagama na području Karlovca pridružuju dodatne snage, izvijestio je ranije grad Karlovac po čijim je podacima vodostaj viši od prvotno procijenjenog.

Interventne snage Stožera civilne zaštite nalaze se na cijelom području Karlovca, a dodatne snage su razmještene na najugroženija područja, odnosnu u Brodarce, Veliku Jelsu i Borli, priopćio je Ured gradonačelnika nakon sjednice Civilnog stožera.

Stožer situaciju prati i dalje i poduzima sve kako bi se prevenirale moguće štete, na terenu su operativne snage, a građani, zatreba li im bilo kakva pomoć mogu kontaktirati Stožer civilne zaštite na stozer.cz@karlovac.hr i broj mobitela 099 5284 728.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.