U Opatiji nije mogao iseliti podstanare. Prijetio im, dobio 8 mjeseci zatvora

Foto: Google maps

Jedan je 70-godišnjak iz Matulja ovih dana osuđen na kaznu od osam mjeseci zatvora jer je prijetio podstanarima koji se nisu htjeli iseliti iz njegovog stana. Naime, umirovljenik je stan u Opatiji još 2019. godine iznajmio D. F., da bi mu 2021. godine rekao da se mora iseliti iz stana, što je ovaj odbio.

U međuvremenu je D. F. u stan uselio i svoju partnericu T. R., a par je i promijenio bravu. Njih dvoje je na sudu reklo da u stanu i dalje žive i da se iz njega ne planiraju iseliti dok s umirovljenikom ne riješe imovinskopravne odnose, odnosno 4000 kuna s kojima su navodno platili popravak kućanskih aparata. Umirovljenik pak tvrdi da je par njemu dužan više od 12.000 eura.

Podstanari ne plaćaju ništa od 2021. godine

D. F. je stan iznajmio za iznos od 2600 kuna, a kako je sam svjedočio pred sudom, od prosinca 2021. godine ne plaća ni stanarinu ni režije. Kao razlog za to naveo je da se 2021. godine vratio u stan nakon što je par mjeseci boravio u Zagrebu i zatekao stan vlažan i prljav, jer u njemu nitko nije boravio, te pokvarene kućanske aparate. A kao razlog za promjenu brave, par je sudu rekao da su po povratku iz Zagreba zatekli bravu pokvarenu, pa su je morali popraviti tako da stave novu.

Vlasniku je D. F. tada rekao da će napraviti popravke o svom trošku, a da će mu on to trebati odbiti od režija. Umirovljenik je to odbio i zatražio da mu podstanar plati stanarinu, na što mu je D. F. rekao "da sada ne stigne, da će kasnije".

Nesretni mu je umirovljenik zatim krenuo prijetiti i rekao da ga je prijavio policiji, ali to nije zastrašilo podstanara. Zatim je 70-godišnjak prionuo prijetnjama, koje je sud shvatio toliko ozbiljno da mu je odredio zatvorsku kaznu.

Što im je sve napisao? "Ja ću iz zatvora izaći, ali vi iz groba nećete"

Umirovljenik je paru, između ostalog, napisao: "Tornjajte se van iz mojega stana prije nego ja vas likvidiram. Ja ću iz pržuna izaći no vi iz groba nećete"; "Za 10 min ja dođem u Opatiju, likvidiram vas obojicu, i nazovem 192", "Moj tetejac je spreman za dejstvovanje toliko da znate"; "Ne zajebavajte se samnom jer ja sam likividiral nekoliko zatvorenika na Golom otoku. Pa kaj mi znači ako likvidiram vas"; „Mislim da ću morati opet u akciju kao nekadašnji vojni pandur i kao pripadnik MUP RH"...

S obzirom na to da je nekoliko puta u porukama na WhatsAppu spomenuo likvidaciju svojih podstanara, a i da je već imao jednu osudu zbog prijetnje iz 2017. godine, sudac je smatrao da će se svrha kažnjavanja postići jedino ako umirovljenika pošalje u zatvor.

Također, mora platiti troškove kaznenog postupka od 150 eura, iako je socijalno ugrožena osoba s mjesečnim primanjima od 200 eura. Presuda je nepravomoćna i umirovljenik na nju ima pravo žalbe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.