U Orašju otvorena tvornica tortilja i čipsa. Koštala je 20 milijuna eura

Ilustracija: Shutterstock

Kompanija Union Foods otvorila je tvornicu tortilja i čipsa u Orašju, u što je uložila 20 milijuna eura i zaposlila 40 djelatnika. 

Kako su danas izvijestili iz kompanije čije je sjedište u Čitluku, u pogonima u Orašju na 10.000 četvornih metara proizvodit će se tortilje i čips pod brendom El Grito, s godišnjim kapacitetom od 25.000 tona proizvoda.

Planiraju proširiti proizvodne kapacitete

"Ova tvornica predstavlja povijesni trenutak za prehrambenu industriju u regiji, jačajući lokalne zajednice i potražnju za kvalitetnim prehrambenim proizvodima", priopćeno je.

Pojasnili su kako su u tvornici u Orašju ugrađeni najsuvremeniji strojevi te da planiraju proširenje proizvodnje na 40.000 tona godišnje, zbog čega će ukupna investicija iznositi 35 milijuna eura. Za proširenje kapaciteta će angažirati još 100 radnika, naveli su iz Union Foodsa.  

Za sirovinu će koristiti domaći kukuruz proizveden u Bosanskoj Posavini o čemu su već sklopili ugovore s domaćim proizvođačima. Svoje proizvode planiraju plasirati na bosanskohercegovačko, ali i susjedna tržišta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.