U Perkoviću iz tračnica iskočio vlak: Vagonu starom 30 godina pukla osovina?

KOMPOZICIJA teretnog vlaka sa devet vagona danas oko 8 sati iskliznula je iz tračnica na pruzi Knin-Šibenik u blizini kolodvora u Perkoviću.

U ovoj, još jednoj u nizu željezničkih nesreća u Hrvatskoj, na sreću nije bilo ozlijeđenih. U vlaku kojem je krajnje odredište bila Šibenska luka prevozilo se umjetno gnojivo. Jedan vagon se prevrnuo i prosuo teret po travi uz tračnice. 

Najvjerojatnije vagonu pukla osovina

Željeznička pruga je oštećena, a posebno povjerenstvo HŽ-a utvrđuje razlog zbog kojeg je vlak iskliznuo iz tračnica. Željeznički promet od Zagreba do Splita je u prekidu. Normalizacija željezničkog prometa trebala bi se dogoditi do kraja dana kada bi prevrnuti vlak trebao biti maknut s pruge.

Doznajemo kako je iskliznuo drugi vagon u kompoziciji 65 325, najvjerojatnije jer mu je pukla osovina. Vagon je u vlasništvu je HŽ Carga, no postavlja se i pitanje drugih tvrtki unutar HŽ-a, koje su bile odgovorne za održavanje i pregled vagona, čija je starost, kako neslužbeno doznajemo, oko 30-ak godina!

Vlatka Škorić, glasnogovornicu HŽ-a, nije željela komentirati informaciju o pucanju osovine. "Ne mogu ni potvrditi, ni demantirati da je uzrok izlijetanja puknuće osovine. Na terenu su ljudi koji utvrđuju što se dogodilo, i dok očevid ne završi ne možemo komentirati uzroke izlijetanja", rekla je za Index Vlatka Škorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.