U Petrinji otvoren novi vrtićki objekt, tvrde da je prvi od hrvatske neovisnosti

Foto: Press

U PETRINJI je u petak otvoren novi vrtićki objekt centralnog gradskog vrtića.

Kako navode iz grada, radi se o prvom novom objektu predškolske namjene koji je u Petrinji izgrađen od hrvatske neovisnosti do danas, a izgrađen je u rekordnom roku u proceduri koju je nakon lokalnih izbora u lipnju 2021. odmah pokrenula tada novoizabrana gradonačelnica Magdalena Komes.

"Odluka o izgradnji je, s obzirom na stanje u gradskoj blagajni, bila riskantna, ali u njezinu ispravnost nije bilo sumnje. Zahvaljujući brojnim donatorima taj rizik i opterećenje gradskog proračuna u konačnici je smanjen," rekla je gradonačelnica Magdalena Komes.

Dodala je kako je ponosna te da smatra kako je objekt razlog za ostanak u Petrinji.

"Ovo je dokaz da se može"

Magdalena Komes je potom zahvalila svima koji su pomogli, donirali te poručila kako posvećuje objekt pravim ljudima i pravim odlukama.

"Ovo je dokaz da se može, namjeravam takvih dokaza ostaviti gradu više nego ikada prije u našoj gradskoj povijesti", kazala je Komes i zaključila: "Na kraju, samo ću vam svima poručiti, ovo je i dokaz kako Grad Petrinja nije grad duhova, nego dokazani grad prijatelj djece i dječjih osmijeha."

"Otvorenje novog vrtića veliki je događaj za svaki grad, a za razrušeni grad znači i puno više od poboljšanja kapaciteta za djecu i uvjeta življenja u gradu. Za Petrinju je to nada i potvrda da teško stradali grad ima budućnost", kaže se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.