U Philadelphiji se očekuju prosvjedi za vrijeme debate Trumpa i Kamale Harris

Foto: Profimedia

Američki grad Philadelphia u Pennsylvaniji bit će sutra u središtu pozornosti kada se Kamala Harris i Donald Trump sastanu u dugo očekivanoj televizijskoj debati koja bi mogla uvelike utjecati na predsjedničke izbore u studenom.

Trump i Harris debatirat će od 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 3 sata u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, uz prijenos na televiziji ABC.

Kako prenosi Reuters, policija se priprema za očekivane prosvjede, s propalestinskim skupinama koje su ljute zbog podrške Harris Izraelu. Podignute su i barikade u centru grada koje onemogućuju pristup povijesnom dijelu koje uključuje Zvono slobode i Dvoranu nezavisnosti, gdje je potpisan Ustav SAD-a.

Ključna savezna država

U međuvremenu, nekoliko gradskih barova i sveučilišta planiraju zabave s gledanjem debate uživo.

Neki stanovnici Philadelphije nadaju se konkretnim porukama demokratkinje Harris.

"Nisam bio baš impresioniran njome 2020. kada je sudjelovala u predsjedničkim debatama i predizborima", rekao je Dan Bessler, stanovnik Philadelphije. "Ali ona je tužiteljica... Mislim da će biti bolja od Bidena", kaže.

S 19 elektorskih glasova, Pennsylvania je najznačajnija savezna država u kojoj su uvijek izbori izjednačeni. Većina stručnjaka predviđa da će onaj tko osvoji Pennsylvaniju osvojiti Bijelu kuću.

Demokrati kao i u prošlosti računaju na urbane glasače, baš poput Philadelphije, dok se Trumpovi republikanci nadaju da će prevladati ruralni birači koji u pravilu glasaju za republikance. Trump je 2016. osvojio Pennsylvaniju i osvojio izbore, a četiri godine kasnije tijesno izgubio, čime je i službeno izgubio od Joea Bidena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.