U Poljskoj uhićen Rus osumnjičen za orkestriranje napada na pomoćnika Navalnog

Foto: Profimedia

Ruski državljanin osumnjičen za orkestriranje napada na Leonida Volkova, bliskog suradnika pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog, uhićen je u Poljskoj, priopćilo je državno tužiteljstvo.

Volkov je zadobio ozljede od udaraca čekićem u napadu ispred svog doma 12. ožujka u Vilniusu, glavnom gradu Litve. Dvojica osumnjičenih za napad uhićeni su u Poljskoj u travnju na temelju europskog uhidbenog naloga koji je izdala Litva.

"Uhićeno je više osoba proteklih mjeseci. Trenutačno je u istrazi osam osumnjičenih, a za četvero od njih određena je preventivna mjera privremenog uhićenja", priopćio je ured. 

U Poljskoj uhićen odvjetnik pokojnog ruskog oligarha Berezevskog

Poljska privatna radio stanica RMF FM objavila je da su poljske vlasti uhitile bivšeg odvjetnika pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog u istrazi vezanoj uz napade na ruske oporbenjake.

O uhićenju odvjetnika, kojeg su tužitelji identificirali samo kao Anatolija B., ranije su izvijestili neovisni ruski mediji.

Berezovski se posvađao s Putinom i pobjegao u London, pronađen mrtav 2013.

Berezovski, jedna od najmoćnijih figura u Rusiji 1990-ih, posvađao se s predsjednikom Vladimirom Putinom i pobjegao u London 2000. godine gdje je kasnije dobio politički azil.

Tajkun (67) je pronađen mrtav u ožujku 2013. sa šalom zavezanim oko vrata u kupaonici luksuzne vile blizu Londona. Njegova obitelj mislila je da su ga ubili neprijatelji iz Rusije, no britanska policija i forenzičari zaključili su da je Berezovski počinio samoubojstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.