KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U psihijatrijskoj bolnici Vrapče zaražena još tri pacijenta i tehničar

Foto: Robert Anić/Pixsell

U KLINICI za psihijatriju Vrapče ukupno su zaražena četiri pacijenta i jedan tehničar, potvrdila nam je ravnateljica bolnice Petrana Brečić.

Nakon što je jučer utvrđeno da 35-godišnji muškarac s Odjela za muške psihotične poremećaje ima koronavirus, testirano je svih 30 pacijenata s tog odjela. Još tri nalaza danas su stigla pozitivna. Također, testirano je i 30 zaposlenika s odjela i od 18 gotovih nalaza jedan tehničar je pozitivan. Ostalih 12 nalaza trebali bi stići danas tijekom večeri.

Ravnateljica Brečić kazala je za Index kako je situacija u bolnici pod kontrolom.

"Sve je vrlo mirno i normalno. Bolnica normalno funkcionira i poduzete su sve mjere", kazala nam je Brečić.

>> Zaražen pacijent u bolnici u Vrapču, testirano još 60 ljudi

Podsjetimo, prvi pacijent simptome je razvio tek petnaesti dan od trenutka zaraze što se manifestiralo u obliku lagane temperature. Odmah je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

"Već mjesecima provodimo stroge epidemiološke mjere, svi djelatnici su bili spremni na pojavu virusa. Odmah smo izolirali cijeli odjel i sve djelatnike koji su bili u kontaktu s pozitivnim pacijentom. Testirali smo šezdeset ljudi, a kontaktima je određena samoizolacija", rekla nam je Brečić. 

Pitali smo ravnateljicu Brečić kako je došlo do zaraze.

"Teško je tvrditi sa sigurnošću, ali pretpostavljamo da preko nekog od pacijenata ili djelatnika tko nije imao simptome zaraze. Mi smo velika klinika, radimo punim pogonom i kod nas je živa dinamika cijelo ovo vrijeme. Dnevno nam kroz bolnicu prođe oko 1500 ljudi. Ne brine nas ova situacija, nema razloga za paniku i promptnom reakcijom smo osigurali daljnje funkcioniranje bolnice", zaključila je Brečić. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.