U Rijeci pretučen svjedok protiv ubojice Vitomira Jovičića Simkea

JOSIPA VIDAKOVIĆA, vlasnika poznatoga okupljališta riječkih rokera, Big rock mame, skupina huligana pretukla je u njegovom lokalu. Napad na poznatoga riječkoga ugostitelja motiviran je njegovim svjedočenjem protiv Arnolda Uremovića, osumnjičenoga za ubojstvo Vitomira Jovičića Simkea.

"Pozdravlja te Uremović", dobacila je Josipu Vidakoviću grupa napadača prije no što je počela prema njemu bacati boce, pepeljare i čaše. Potom su ga svladali, bacili na pod i udarali rukama, nogama, letvama i stolicama. Od siline udaraca, Vidaković je završio i na operaciji jer su mu presječene tetive na ruci.

Medvjeđa usluga Arnoldu Uremoviću

Vidaković se zamjerio Uremovićevim prijateljima i prije Simkeova ubojstva kad se sukobio s Uremovićem i njegovom huliganskom ekipom koja je napala i teško ozlijedila nekog mladića. Vidakovića je policija pozvala da svjedoči protiv Uremovića, kojem će se suđenje za Simkeovo ubojstvo proširiti i na neka kaznena djela, pa između ostaloga i za napad ispred Vidakovićeva lokala.

"Uremovića sam se poslije sjetio kao gosta koji je kod mene bio samo nekoliko puta. No, sadašnje napadače ne poznajem i oni nemaju razloga da me napadnu. Ne znam je li to njihov dogovor, može biti, ali ne mora. Možda Uremović i ne zna za to. Uostalom, ovim su mu samo učinili medvjeđu uslugu", rekao je za Novi list Vidaković.

Opisujući sukob ispred njegova lokala Vidaković je rekao da je izašao na ulicu da vidi što se događa. "Vidio sam Uremovića nagnutog nad žrtvom koja je nemoćno ležala na tlu sva oblivena krvlju; bocom mu je bilo razrezano cijelo lice i dio nosa. Izgledalo je užasno.", svjedoči Vidaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.