U Rotterdamu nožem ubio čovjeka, još jednog ranio. Vikao je "Alahu Akbar"

Ilustracija: EPA

Jedna je osoba ubijena, a druga teško ranjena u napadu nožem kasno sinoć u lučkom gradu Rotterdamu, priopćila je policija. Policija je uhitila osumnjičenika koji je također ozlijeđen. Policijski glasnogovornik Wessel Stolle naveo je kako se napad dogodio u blizini znamenitog mosta Erasmus.

Nizozemski dnevnik De Telegraaf, pozivajući se na svjedoke s mjesta događaja, izvijestio je da je osumnjičenik nasumično napao ljude s dva noža uzvikujući "Alahu Akbar". Tužitelji su potvrdili kako početna istraga ukazuje na to da je napad bio "teroristički motiviran".

Sljedeći tjedan će biti izveden na sud

U napadu je ubijen 32-godišnji muškarac iz Rotterdama, a ranjen je 33-godišnji muškarac iz Švicarske. 33-godišnjak je otpušten iz bolnice. Osumnjičenik, koji živi u središnjem gradu Amersfoortu, ranije je osuđivan za nasilne zločine, objavili su tužitelji. 

U ponedjeljak će biti izveden pred sud u Haagu. Razina terorističke prijetnje nizozemske vlade trenutno je postavljena na četiri od mogućih pet, što znači da "postoji realna mogućnost da se napad dogodi u Nizozemskoj", izjavio je nacionalni koordinator za borbu protiv terorizma početkom kolovoza.

Prolaznik Reniël Renato David Litecia pomogao je zaustaviti napad. Uspio je udariti napadača te mu oduzeti noževe i baciti ih. Kaže kako je prvo mislio da se radi o tučnjavi. "Ali kada sam počeo trčati u tom smjeru, vidio sam da to nije tučnjava. Bio je to čovjek s dva duga noža koji je ubadao drugog mladića", prisjetio se. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.