U Senju potpisan ugovor za izgradnju transportnog cjevovoda

U Senju je  potpisan ugovor za izgradnju transportnog cjevovoda Hrmotine - Stinica, a riječ je o projektu vrijednom više od 46 milijuna eura, sufinanciranom sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Projekt je značajan za slaganje mreže potrebne za izvedbu kompletne vodno-komunalne infrastrukture koja je u planu u Hrvatskoj. Osim što će se izgraditi 31,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda, projektom će istovremeno biti osigurana opskrba zdravstveno ispravnom vodom stanovnika Senja, Karlobaga, Raba i Paga, uz dodatne količine vode za potrošače Vodovoda Povljana.

Potpisivanju ugovora za izgradnju cjevovoda na dionicama PK "Lokve" – PK "Stinica" i uređaja "Hrmotine" – PK "Lokve" nazočila je ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković.

"Voda je jedan od naših najvrjednijih resursa kojim je potrebno dobro i odgovorno upravljati. Ovaj projekt korak je dalje u realizaciji planiranih investicija vodno-komunalnog gospodarstva koje će dugoročno biti održive za stanovništvo, gospodarstvo i zaštitu prirode i okoliša", rekla je Vučković

Vlada će, kaže, nastaviti pružati podršku projektima koji se odnose na zaštitu okoliša, povećanje kvalitete života stanovništva svih krajeva Hrvatske te potporu razvoju gospodarstva.

"Povezujemo i proširujemo vodoopskrbna područja i broj obuhvaćenih stanovnika, definirali smo okvir za rješavanje problema gubitaka vode te kontroliramo kvalitetu i poboljšavamo efikasnost isporuke vode - od zahvata na izvoru do potrošača", kazala je ministrica. Podsjetila je i da je u tri županije koje su teritorijalno obuhvaćene projektom u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića uloženo više od 600 milijuna eura u vodno gospodarstvo - u Primorsko-goranskoj županiji uloženo je gotovo 350 milijuna eura, u Zadarskoj nešto više od 180 milijuna eura i više od 90 milijuna eura u Ličko-senjskoj županiji. 

Na svečanosti u Senju bili su i veleposlanik Narodne Republike Kine Qianjin Qi, saborski  zastupnik i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, župan ličko-senjski Ernest Petry te  generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.