U Splitsko-dalmatinskoj županiji poskupjeli domovi za starije. Najviša cijena - 850€

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Domovi za starije i nemoćne osobe smješteni na području Splitsko-dalmatinske županije od 1. rujna poskupjeli su 10 do 40 posto, potvrdila je Hini pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Splitsko-dalmatinske županije Dijana Luetić.

Postotak poskupljenja ovisi o kojem se objektu radi, pa je tako primjerice na Hvaru cijena smještaja porasla za 10 posto, dok na Zenti i u Vukovarskoj ulici u Splitu poskupljenje iznosi oko 40 posto.

"Išlo se u izjednačavanje cijena s obzirom na sva poskupljenja, naš objekt u Hvaru je već godinama skuplji od ostalih domova, a cijenama je iskakala i Makarska. Sada smo s novim cijenama izjednačili Hvar, Zentu i Makarsku, Runoviće, Vukovarsku, Lovret i Vis", kaže Luetić.

Najviša cijena 850 eura

Nakon poskupljenja, primjerice, najteža kategorija nepokretne osobe u domu na Zenti plaća oko 850 eura, što je najviša cijena u domovima, dodala je Luetić.

Zadnje poskupljenje domova za starije i nemoćne osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilo je u lipnju prošle godine. Cijene privatnih domova u županiji kreću se oko 1500 eura.

Također, neslužbeno se doznaje da je velik problem u županijskim domovima za starije i nemoćne osobe nedostatak kadra, kao i masovna otvaranja bolovanja djelatnika u vrijeme turističke sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.