U Split stižu turisti iz cijelog svijeta, ovaj vikend očekuje se čak 230 zrakoplova

Foto: Index

Stanje u splitskoj Zračnoj luci normalizirano je nakon prošlotjednog hakerskog napada na informatički sustav te se tijekom ovoga vikenda očekuje dolazak 230 zrakoplova, doznaje su u Zračnoj luci Sveti Jeronim. 

"Ovoga vikenda očekujemo promet oko 58 tisuća putnik i dolazak 230 zrakoplova," rekao je  Hini  Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj Zračnoj luci.

Naglasio je kako su ovaj i sljedeći vikend udarni po masovnosti prometa u toj zračnoj luci.

Splitska Zračna luka izravno je zrakoplovnim linijama povezana s 26 zemalja, a posredno sa 86 destinacija, te u Split dolaze putnici iz cijelog svijeta sa svih kontinenata, dodao je Melvan.

Ponovno plovi trajekt Oliver nakon što je uklonjen kvar 

Trajekt Oliver, koji je zbog tehničkog kvara prošli četvrtak satima plutao Korčulanskim kanalom, ponovno redovno plovi, doznaje se u Jadrolinijinu uredu u Splitu.

"Tehnički problem je uklonjen  te taj trajekt ponovo plovi redovno na liniji  Split-Vela Luka-Split", rekla je Hini koordinatorica Jadrolinijina splitskog plovnog područja Jelena Ivulić.

Zbog kvara trajekt Oliver kasnio je u četvrtak šest sati u dolasku u Velu Luku. Po redovnom rasporedu trebao je uploviti u 13,30 sati, ali je uplovio tek u 19,30 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.