U Umagu počela izgradnja POS-ovih stanova

Foto: APN

POLAGANJEM temeljnog kamena u Umagu je u utorak počela izgradnja četvrte zgrade iz programa poticane stanogradnje (POS) s 84 stana, a kako je rekao državni tajnik Željko Uhlir, dosad je u Hrvatskoj izgrađeno 8350 takvih stanova, u što je država uložila 1.1 milijardu kuna.

Izgradnja zgrade u Umagu će trajati 540 dana te se očekuje da će se krajem 2022. godine u nju useliti 250 građana Umaga, koji će, kako je istaknuto, "zakoračiti u novo poglavlje svojeg života i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja". 

Nova POS-ova zgrada gradi se na čestici površine 6601 metar četvorni, imat će šest nadzemnih etaža, dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva dizala.

"Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Četvrtom zgradom u okviru programa društveno poticane stanogradnje na najbolji način potičemo razvoj demografije u našem gradu te podižemo kvalitetu života svoje zajednice", rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

"Razvojan i poticajan društveni program"

Dodao je kako je projekt stanova za mlade obitelji ponajprije razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost iznimno važna jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu. Podsjetio je kako su u Umagu do sada u sklopu POS-ova programa izgrađena 122 stana u tri zgrade, a s 84 stana koja će se uskoro izgraditi to je ukupno 206 stanova. 

"Umag je grad primjer i lider u Istarskoj županiji. Grad Umag prednjači u realizaciji programa POS-a i sigurno može biti mnogim jedinicama lokalne samouprave smjernica i pokazatelj kako omogućiti svojim stanovnicima ostvarenje kupnje stana po znatno povoljnijim uvjetima od tržišnih", istaknuo je direktor APN-a Dragan Hristov. 
Državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir rekao je kako sustav POS-a, s obzirom na to da je stambeno pitanje među najvažnijim životnim problemima, i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.

"U Hrvatskoj je do sada izgrađeno 8350 stanova u 257 objekta u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8350 stanova iznosi 4.3 milijarde kuna, za što je Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila 1.1 milijardu kuna", zaključio je državni tajnik Željko Uhlir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.