U većem dijelu zemlje kiša i mokri kolnici. HAK: Više je nesreća, usporavaju promet

Fotografija je ilustrativna Foto: HAK

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje, pri čemu se zbog obilnije kiše ponegdje na kolniku zadržava veća količina vode, a uz to promet usporavaju i prometne nesreće, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa, pa su potrebni dodatan oprez i strpljenje.

Gužve na cestama

Zbog prometne nesreće na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Pirovac i Benkovac u smjeru Zagreba vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na A2 Zagreb-Macelj veća je gustoća prometa između čvora Jankomir i naplatne postaje Zaprešić, u smjeru Zagreba, te je kolona duga oko 1.5 kilometara.

Na A3 Bregana-Lipovac veća je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca, pa se vozi u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje.

Prometna nesreća dogodila se na zagrebačkoj obilaznici kod odmorišta Zagreb-Jug u smjeru Lipovca te se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Zbog vozila u kvaru na A7 Rupa-Rijeka-Križišće, između čvora Rijeka istok i čvora Sveti Kuzam, u smjeru Križišća vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

"Vozači, oprez! Na cestama će biti velik broj školaraca"

HAK na prvi dan nove školske godine upozorava vozače da će na cestama biti velik broj školaraca.

S obzirom na to da su pješaci, osobito djeca, najosjetljiviji sudionici u prometu, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola i vrtića, ali i na svim ostalim cestama koje vode prema njima.

"Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštujte prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer su zaigrana kao da su još na odmoru i nisu usredotočena na promet", poručio je HAK, podsjetivši da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 kilometara na sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.