U Zagrebu kreće kampanja za redovito vježbanje

Foto: Zagreb.hr

Grad Zagreb pohvalio se uspješnom ljetnom kampanjom Sport za sve = zdravlje za sve te najavio nastavak redovnih rekreativnih programa Sport za sve u mjesnoj samoupravi.

Ljetos su građani Zagreba imali priliku besplatno sudjelovati u programu Rekreativno ljeto, i to u različitim oblicima sportsko-rekreativnih aktivnosti, poput fitnesa, korektivne gimnastike, škole nogometa i sportske škole, tenisa, nordijskog hodanja i drugih. Zabilježeno je preko 22.000 dolazaka na ukupno 1800 sati programa održanih na 50 lokacija diljem grada.

Samo 30 posto građana redovito vježba

Cilj te kampanje je osvijestiti građane o važnosti tjelovježbe i rekreacije i učiniti ju dostupnom u svakom kvartu, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, navodeći podatke HZJZ-a koji pokazuju da se samo 30 posto građana Zagreba bavi redovitim tjelesnim vježbanjem.

 Nakon uspješnog završetka programa Rekreativno ljeto slijedi nastavak aktivnosti kroz redovne rekreativne programe Sport za sve u mjesnoj samoupravi, rekreativnog plivanja, nordijskog hodanja i mnogih drugih. Provodi ih Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, a sufinancira Grad Zagreb.

Uz Savez Sport za sve, partneri u kampanji su NZJZ Dr. Andrija Štampar te Društvo športske rekreacije Trnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.