U Zagrebu otvoren Mali dom, podružnica za usluge odraslim osobama s invaliditetom

Foto: Grad Zagreb

U povodu 15. obljetnice rada Centra za pružanje usluga u zajednici Mali dom, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je danas u Badalićevoj ulici novouređenu podružnicu za usluge odraslim osobama s invaliditetom, starijima od 21 godinu.

Gradska ustanova Mali dom danas otvorila novu podružnicu 🎉🏛️ U povodu 15. obljetnice rada Centra za pružanje usluga u...

Objavljuje Grad ZagrebUtorak, 17. rujna 2024.

Grad Zagreb osigurao je u proračunu za ovu godinu 550.000 eura za renoviranje i opremanja tog prostora, a nabavljaju se i vozila za potrebe Centra.

Tomašević: U 2024. za 80 posto povećan gradski proračun za osobe s invaliditetom

Ravnateljica Centra Tatjana Petrović rekla je kako novi prostor "skida teret s leđa 20 obitelji".

.

UŽIVO: Otvorenje podružnice Centra za pružanje usluga u zajednici Mali dom i Redovna konferencija za medije

Objavljuje Grad Zagreb u Utorak, 17. rujna 2024.

"Zajedno s njima i Gradom Zagrebom promišljali smo o toj tranziciji što kad naši korisnici navrše 21 godinu života, što nas očekuje? Sada znamo da nas očekuje isti program, iste tete i stričeki, naša mala djeca postaju ustvari mladi odrasli ljudi koji od četvrtka prelaze u novi prostor", rekla je.

Tomašević je istaknuo je da je u 2024. za 80 posto povećan gradski proračun za osobe s invaliditetom, te da bez tako ogromnog financijskog iskoraka ne bi bilo ni tih kapitalnih investicija a niti boljih uvjeta za radnike u socijalnim ustanovama. 

Uskoro podružnica Malog doma na Zagrebačkom velesajmu

Mali dom će uskoro otvoriti podružnicu i na Zagrebačkom velesajmu, koja će biti posvećena ranoj intervenciji, odnosno najmlađima, djeci s višestrukim teškoćama u razvoju.

Poliklinika Suvag uskoro će otvoriti novu ambulantu za ranu intervenciju na Žitnjaku, a Zagrebački centar za neovisno življenje proširuje svoje usluge na zapadni dio grada, Špansko i Jarun. Također, Grad razvija investiciju za proširenje Centra za rehabilitaciju Silver.

O porezu na nekretnine: Za Zagreb to znači nekoliko desetaka milijuna eura manje

Tomašević je komentirao najavljeno uvođenje poreza na nekretnine prije lokalnih izbora. Kaže kako je je najavljeno i povećavanje osobnog odbitka za građane na 600 eura što će za nekoliko eura povećati plaću građanima, međutim vlada nije predvidjela nikakve kompenzacijske mjere jer će to značiti smanjivanje prihoda gradova. Za Zagreb to znači nekoliko desetaka milijuna eura manje.

"Govori se i da bi se mogao podići prag koji aktivira najvišu poreznu stopu no to plaća samo oko dva posto građana koji imaju najveće plaće. Međutim oko 80 posto njih živi u Zagrebu te će to nadproporcionalno pogoditi Grad Zagreb što se tiče prihoda", rekao je Tomašević.  

Tomašević je ponovno pozvao građane Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića, koji su dosad bili korisnici Gradske plinare Zagreb - Opskrba (GPZO), da do 23. rujna zatraže da ostanu u GPZO-u jer će imati 10 centi jeftiniji plin po megavatsatu od Međimurje-plina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.