Učenik zbog kojeg se ispisao razred prebačen u drugu školu, roditelji prosvjedovali

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas je ispred zagrebačke osnovne škole Savski Gaj održan prosvjed roditelja koji su nezadovoljni jer je problematični učenik prebačen u školu u koju idu njihova djeca.

Radi se o učeniku zbog kojeg se nedavno ispisao cijeli jedan razred. Za ovaj slučaj vršnjačkog nasilja javnost je doznala u ožujku kada je u medijima objavljeno da 15 učenika iz razreda jedne zagrebačke osnovne škole dva tjedna nije dolazilo na nastavu zbog jednog učenika koji ih zlostavlja i maltretira.

 

Roditelji su tada angažirali i odvjetnicu kako bi riješili ovaj slučaj. Ona je navela kako se radi o dugotrajnom fizičkom, psihičkom i seksualnom uznemiravanju.

"Začepi gubičetinu" i "kurvo" vikao je vršnjacima u razredu devetogodišnjak, a zatim bi gurao ruke u svoje gaćice i onda njima dodirivao djevojčice po licu ili bi im mobitelom snimao stražnjice, pisao je tada Jutarnji.

Dječake je jako udarao po leđima i zglobovima, gurao je prste u stražnjice djece preko odjeće, dječaka je bacao u zrak, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom o rub stola. Uznemireni učenici bojali su se ići u školu i često su plakali kod kuće, pisao je Jutarnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.