Udruga Lipa pozvala kandidate da se obvežu protiv svakog povećanja poreza

Ilustracija: Hina

UDRUGA poreznih obveznika Lipa uputila je u petak poziv kandidatima na parlamentarnim izborima da potpišu izjavu kojom će se kao budući saborski zastupnici obvezati da će se protiviti svakom povećanju poreza u Hrvatskoj.

"Javna obveza" poslana je na adrese svih političkih koalicija, stranaka i kandidata, a nakana je da se budući saborski zastupnici svojim potpisom osobno obvežu da će se protiviti svakom povećanju poreza, doprinosa i drugih davanja, te glasovati protiv takvih prijedloga.

Imaju je prilike potpisati sve osobe koje se kandidiraju za Hrvatski sabor na izborima 2015. To je prilika za kandidate, da se – bez obzira na stranačku pripadnost – osobno profiliraju kao zaštitnici interesa poreznih obveznika, ističe u priopćenju Lipa koja smatra da je porezno opterećenje u Hrvatskoj na tolikoj razini da ne postoji više mjesta za daljnje povećanje.

Udruga Lipa nestranačka je i nezavisna organizacija koja svojim aktivnostima želi pobuditi svijest građana i javnih dužnosnika o važnosti smanjenja razine poreznog opterećenja, jer ono, ističu, smanjuje konkurentnost, koči investicije, razvoj i napredak, te je jedan od glavnih uzroka sporog oporavka i izlaska iz krize.

Imena svih kandidata koji se odluče potpisati "Javnu obvezu" objavit će u petak, 6. studenog, te pozvati birače da daju podršku tim kandidatima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.