Nismo same: U šest godina besplatni taksi prijevoz za tisuću onkoloških pacijentica

Foto: Suzana Arslani/Nismo same

Nakon šest godina provedbe projekt besplatnog prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka "Nisi sama – ideš s nama!“ dosegnuo je tisućitu korisnicu a ostvareno je ukupno 35.000 vožnji, izvijestili su danas iz Udruge žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same“.

"Činjenice govore da danas većina oboljelih žena nema financijsku mogućnost platiti prijevoz ili nema podršku obitelji, ili im u nekom trenutku nema tko priskočiti u pomoć. Neke žene su čak istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge našeg besplatnog taksi prijevoza", navodi predsjednica Udruge i pokretačica projekta Ivana Kalogjera Brkić.

Maštale smo o tome da taksijem na kemoterapiju prevezemo 10 žena, a prevezli smo ih 1000! Hvala svima koji ste nam...

Objavljuje Nismo sameSrijeda, 23. listopada 2024.

Troškove projekta udruga pokriva isključivo donacijama kroz različite humanitarne akcije, a do sada je osigurala više od 35 tisuća besplatnih taksi vožnji u vrijednosti većoj od 300 tisuća eura, te organizirala 18 humanitarnih akcija za prikupljanje financijskih sredstava. 

"Ovo treba biti dio police zdravstvenog osiguranja"

Zahvaljujući brojnim donacijama i velikodušnosti građana, projekt je kroz godine postao sinonim za podršku i brigu o potrebama oboljelih jer ne pruža samo neophodan prijevoz, već emocionalnu i psihološku podršku ženama koje se bore s teškom bolešću.

Iz Udruge poručuju da će se zalagati da uslugu preuzme lokalna zajednica te da ona postane sastavni dio police zdravstvenog osiguranja kao što je to u brojnim razvijenim zemljama.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. godine u partnerstvu s Taxi udrugom 1717, koja je prepoznala važnost osiguravanja sigurne i pouzdane usluge. 

"Ponosni smo što smo dio ovog hvalevrijednog projekta Udruge Nismo same. Svjesni smo koliko to ženama znači i istinski se trudimo biti im podrška, ne samo vožnjom, već često i prijateljskim razgovorom kako bi se osjećale što ugodnije”, rekao je Zoran Krivačić iz Taxi udruge 1717.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.