Uhićen sportaš koji je pretukao gej turista u Dubrovniku. "Krvi je bilo posvuda"

Foto: Club Lazareti/Facebook

Nizozemski turist indijskog podrijetla fizički je napadnut i pretučen u Dubrovniku u noći s petka na subotu. Napad se dogodio u Clubu Lazareti, a, prema onome što je ispričao Indexu, napadnut je zbog seksualne orijentacije.

"Jedan dečko je plesao kraj mene, bio je onako cijeli vrckav. Dvojica su bila u društvu, no jedan od njih me napao. Prvo mi je prišao i šapnuo mi je da pođem s njim do WC-a, da tamo ima nešto za mene. Nisam otišao, odbio sam taj poziv", objasnio je ovaj muškarac.

Turist brutalno pretučen u Dubrovniku. "Pitao me jesam li gej pa mi je razbio vilicu"

Nešto kasnije morao je na WC.

"To je bilo nekad oko 2:30. Morao sam se olakšati. No taj dečko je stajao ispred WC-a, dodirnuo me za rame i pitao me jesam li gej. Odgovorio sam mu da jesam. Nakon toga me je jako, iznimno snažno udario šakom u lice. Krvi je bilo posvuda", iznio je.

Napadač je mladi sportaš 

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a napadač je, doznao je Dubrovački dnevnik, uhićen. Riječ je o mladom sportašu, potvrdio im je direktor kluba Viktor Vučetić.

"Nasilnik je otkriven, živi u Dubrovniku, uhićen je i priveden. Art radionica Lazareti je udruga koja se bavi kulturom i naša vrata su otvorena svim ljudima dobre volje. Dosad se nismo bavili pravima manjina, ali nikad nije kasno da počnemo", izjavio je Vučetić.

Napadnuti turist operiran je u Amsterdamu

U bolnici su mu ustanovljeni, ispričao je Indexu, višestruki prijelomi vilice. Ne može jesti niti govoriti te mu je bila potrebna hitna operacija. 

"Osim prijeloma, vilica mi je dislocirana. Nakon tretmana u dubrovačkoj bolnici otišao sam doma za Amsterdam", rekao je Indexu jučer prije operacije.

O svemu se oglasila i dubrovačko-neretvanska policija koja je potvrdila da je motiv napada seksualna orijentacija Nizozemca.

24-godišnjak kazneno prijavljen

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 24-godišnji hrvatski državljanin sumnjiči se za kazneno Teška tjelesna ozljeda - Zločin iz mržnje.

"Utvrđeno je da je počinitelj navedenog kaznenog djela 24-godišnjak koji je oštećenog udario jedan put u predjelu glave, nanijevši mu težu tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma vilične kosti. Prema utvrđenom, povod sukoba je spolna orijentacija oštećenog.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom, osumnjičeni će u ranim jutarnjim satima sutra, 25. rujna, uz kaznenu prijavu, biti predan policijskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.