Uhićen ukrajinski zastupnik, terete ga da je slao gorivo i vojnu opremu Rusima

Foto: Twitter

ZASTUPNIK ukrajinskog parlamenta Oleksandr Ponomarjov uhićen je zbog sumnje da je prekršio članak 111. Kaznenog zakona Ukrajine koji govori o izdaji, javlja Radio Slobodna Europa. Djelatnici Službe sigurnosti Ukrajine i Državnog ureda za istrage tvrde da su razotkrili "kako je surađivao s Ruskom Federacijom". Ponomarjov je izabran u Verkhovnu Radu iz redova Opozicijske platforme - Za život, proruske stranke koja je prošle godine zabranjena. 

Ranije otkriveno da ima rusku putovnicu

"Utvrđeno je da je tijekom sveobuhvatne invazije na Ukrajinu Ponomarjov, koji se nalazio na privremeno okupiranom području Zaporiške oblasti, dobrovoljno surađivao s agresorom. Konkretno, preregistrirao je poduzeća pod svojom kontrolom prema ruskom zakonodavstvu, otvorio račune u lokalnim podružnicama bankarskih institucija Ruske Federacije, a također je organizirao proizvodnju materijalnih dobara i njihov prijenos ruskim okupacijskim snagama", stoji u priopćenju. 

Dodaju kako su, "prema dostupnim informacijama, upletene osobe isporučivale gorivo i maziva za vojnu opremu Ruske Federacije te osiguravale opremu za neprijateljske utvrde". Inače, novinari su već ranije objavili da Ponomarjov ima rusku putovnicu, što je on na početku priznao, ali kasnije ipak negirao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.